保康絲生髮藥唔對路>< 最後要喺香港植髮..

今日想大家分享下我舊年喺香港植髮既故事,大家知道,陽萎同甩頭髮都係男人最痛,然而本身甩頭髮已經夠煩,個陣試咗隻生髮藥保康絲之後仲要煩多樣,真係煩上加煩!

其實甩頭髮之後,我都好積極去面對,一開始希望買啲生髮藥試吓先,睇吓情況會唔會改善。於是就去屋企樓下藥房問吓,間藥房幫襯左好多年,個老細由細睇到我大。我問老細有乜生髮藥介紹,佢就推薦試吓保康絲,佢話呢隻係大牌子,不過要食耐小小,等啲頭髮完成一個生長周期先見到成效,而且副作用會減低性慾。我見自己咁後生,性方面都幾有自信,於是買咗幾盒試吓。

仆你個街,食完一盒之後,頭髮未見生出來,性方面跌得好犀利,有時對住女朋友都硬唔到,唔係減低性慾咁簡單,直頭係陽萎!

 即刻上網search下保康絲,見到啲報道都幾負面,有個好多高登巴打分享經驗,雖然唔係個個好似我咁嚴重,但係有啲食咗幾年,只係減慢左甩頭髮嘅速度,並冇生番D頭髮出嚟,咁就唔好話係生髮藥啦!仲搵到篇文章,喺美國因為有人食咗保康絲,而有性功能障礙,要對保康絲提出訴訟。

好彩我停咗藥之後,中間keep住多啲運動,性生活慢慢正常返。我見嗰個好心嘅高登巴打提過去顯赫植髮好過食保康絲,咁我心裏面多咗植髮呢個選項,於是就上網搵吓喺香港植髮有乜嘢選擇,唔好好似上次食保康絲咁無做功課。雖然好多人嚟香港睇醫生,但係喺香港植髮嘅選擇唔係太多。我今次好俾心機上網做資料蒐集,先決定喺香港邊度植髮。做完功課之後,最後都係決定去顯赫植髮,佢哋喺香港好耐歷史,有多年經驗,官方網站價格透明,討論區嘅評價都唔錯。於是我就打電話去預約時間做佢個免費諮詢。

搵植髮中心嘅過程中,我都睇咗唔少植髮嘅資料,知道植髮有三種方法,即係傳統植髮(FUT)、無痕植髮(FUE)以及最新技術ARTAS無痕植髮,而顯赫吸引我嘅其中個原因就係佢係全香港唯一有齊哂以上三種植髮方法既植髮中心,可以因應預算同埋實際情況選擇,呢點亦證明佢地確實專業同好有經驗,而我最後就揀左ARTAS無痕植髮,我貪ARTAS係用電腦分析完頭皮再抽毛囊,準確好多同埋效果最好,佢哋嘅官方網站都介紹得好詳細,如果要做功課嘅可以去睇下。

https://www.nuhart.com.hk/zh/artas.php

我記得上到去顯赫之後,醫生都好細心咁解釋唔同嘅植髮手術,因為我做完功課先上去,咨詢完之後就預約時間做ARTAS無痕植髮。

做手術前先影返張相。

成個植髮過程都好順利同埋好快,一個下晝就搞掂,想講既係無痕植髮真係復原得好快,我休息左幾日就正常返工,到左而家D頭髮而家生番哂出黎,信心番哂黎哈哈!

呢個故事教訓我,有咩事都係唔好信偏方,好多都唔WORK同埋哂錢,好似脫髮咁,我而家先知道剩係得植髮幫到我,唉!!下次有時間再分享其他故事^^

琴日影既,係咪唔錯呢?

頭髮再留長啲就可以剪呢個理想中嘅髮型。HAHAHAHAH

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s